Vlindertje april 2018

Inzicht van de maand

VAN ONZEKERHEID NAAR INNERLIJKE KRACHT.

We voelen ons allemaal wel eens onzeker in een bepaalde situatie.

Onzekerheid komt voort uit angst en wordt door de meeste mensen als heel vervelend ervaren. Zo vervelend dat we van alles doen om de onzekerheid maar niet te hoeven voelen.

Heel stoer doen, jezelf kleiner maken, jezelf overschreeuwen en opblazen, over je grenzen laten gaan, niet goed voor jezelf opkomen enz.

Vanuit onzekerheid hebben we de neiging om op de stoel van de ander te gaan zitten. Wat vindt hij of zij van mij? Ben ik wel intelligent, mooi, lief, sterk, rijk ………….enz. genoeg?

 

 

Waar het werkelijk omgaat is wat jij vindt van jezelf. Als je negatieve overtuigingen hebt over jezelf dan zal je daar in de buitenwereld in bevestigd worden. Het is een projectie van je eigen onzekerheden.

Onzekerheid is dus een gebrek aan liefde voor jezelf. Wat accepteer je nog niet aan jezelf? Wat wijs je nog af? Waar ben je nog bang voor?

Vechten tegen je onzekerheid heeft niet zoveel zin maar je eigen onzekerheid onder ogen zien en doorvoelen wel. En vooral op je eigen stoel blijven zitten, hoe spannend dat soms ook kan zijn.

April 2018

 

Een heldere kijk op je leven