Vlindertje februari 2018

Inzicht van de maand

DOET SCHEIDEN LIJDEN?

Los van de praktische zaken die geregeld moeten worden is een scheiding met name gevoelsmatig moeilijk te verwerken.

Over het algemeen neem je zo’n beslissing dan ook niet over één nacht ijs. Misschien blijf je er wel steeds tegen aanhikken maar zet je de scheiding niet door omdat je bang bent. Je kent het antwoord niet op de vele vragen die je hebt. Hoe moet het dan? Hoe gaat het dan met de kinderen? Red ik het financieel dan wel? Kan en durf ik wel alleen te zijn?

Misschien heb je net een scheiding achter de rug en weet je niet hoe je met alle emoties om moet gaan. Hoe kom je er doorheen? Hoe krijg je weer wat rust en helderheid?

 

Vanuit de angst om alleen te zijn vlucht je bijv.  zo snel mogelijk in de armen van een ander omdat je de confrontatie met jezelf en je eigen pijn niet aan durft te gaan. De ander is dan een keuze vanuit angst en niet vanuit liefde. Geen goede bodem voor een liefdevolle relatie.

Misschien is de scheiding al langer geleden maar zit je nog steeds met wrok, spijt en/of negatieve gevoelens over je ex-partner.

In al die situaties kun je wel wat hulp en helderheid gebruiken. Alles wat je niet hebt verwerkt en geleerd over jezelf in deze relatie komt in een volgende relatie weer vrolijk voorbij. De beste kans op een nieuwe en liefdevolle relatie is de verbinding met jezelf te herstellen en in het reine komen met de vorige relatie zodat scheiden geen lijden blijft.

Februari 2018

 

 

 

 

 

 

Een heldere kijk op je leven